Lørdag var Fjogstad-Hus turnarena stappet nesten til randen av entusiastiske turn-fans. Endelig skulle de få oppleve FaceOff på Sola. Her i denne regionen. Da var det ekstra kjekt med hele fem utøvere fra Sola turn. Amalie Austigard og Emil André Solvik-Olsen Espedal som konkurrerte i individuals. Johan Bråten, Magne Volden og Håvard Flesjå som deltok i Crew-konkurransen.

Selve konseptet FaceOff ble født i Danmark for rundt 10 år siden. Først og fremst utviklet for å rekruttere flere gutter inn i sporten, men også for å skape mer og bredere oppmerksomheten rundt en idrett som er meget publikumsvennlig, fartsfylt og spennende. Sammenliknet med andre sporter kan en enkelt forklare at turn (troppsgymnastikk) er denne idrettens slalåm. Så er FaceOff turnens svar på Big Air og Slopestyle. Vi snakker høyere hopp, kulere tricks og fantastisk stemning. En unik turn-konkurranse som viser bevegelsesfrihet, kreativitet og spenning i kule og utfordrende apparater.

Sola var tredje og siste stoppested for årets show. Med show i både Sverige og Danmark var forventningene høye for det avsluttende arrangementet. Med bare ett tidligere besøk i Norge, da i Oslo i 2019, var det stor stas å kunne presentere FaceOff hos Sola turn nå i 2022. Det har blitt jobbet godt i turnforeningen de siste årene og det å klare å hente et slikt show til kommunen og regionen er intet mindre en svært imponerende. Vi snakker her om de aller beste atletene innen denne grenen i verden.

Verdensmesteren imponerte

Først ut lørdag var den individuelle konkurransen. Her skulle det konkurreres i elementer som Double Trouble, The High Roller og Tumbling blant annet. Totalscoren i alle apparatene kåret vinner av årets FaceOff 2022, Sola. Den nykronede verdensmesteren i Powertumbling Ethan McGuinnes hadde tatt turen til Rogaland og skuffet ikke sine mange fans. Sammen med resten av gymnastene i Individuals vartet han opp med en spektakulær oppvisning.

Til stor glede for de fremmøtte, nesten 900 i tallet. Gledelig var det å se at gymnastene fra Sola turn ikke var langt unna nivået til de internasjonale stjernene. Amalie Austigard endte på en meget imponerende sjuendeplass i kvinneklassen, mens Emil Andre Solvik-Olsen Espedal kom på en sterk sjette plass. Vinner av Individuals for herrer ble danske Rasmus Beck. Foran Ethan McGuinnes. Back tok hjem serien på Sola slik han gjorde i Horsens helgen før. I kvinneklassen var det Ingrid Lid som tok en fortjent seier.

Lagene laget stemning

Senere på kvelden var det duket for Crew. Her konkurrerte fire lag om FaceOff troféet. Team Lynx, med Solagymnastene Johan Bråten og Magne Volden, Young Yeets med Håvard Flesjå, Birkebeinerne og danske Team Reaper. Lagene konkurrerte i flere av de samme apparatene som Individuals, men hadde i tillegg større krav om å lage en koreografert oppvisning med flere gymnaster på gulvet samtidig. I tillegg til å lage et kult show. Og det gjorde de. Til publikums store glede.

Høye hyl, vill applaus og imponerte barn og unge lot seg villig underholde. Sammen med lys, lyd og pyro ble det skapt en stemning Fjogstad-Hus Turnarena aldri har sett maken til.

Imponerende og sinnsyke triks som utfordret grensene for hva en kropp kan tåle ble vist under Crew. Stor idrettsglede, kreativitet og akrobatikk. Lagkonkurransen ble et vannvittig bra punktum på en innholdsrik og svært underholdende dag. Og selv om

Team Lynx var nære på å beholde FaceOff trofeet her i Norge, var det til slutt danske Team Reaper som trakk det lengste strået og tok det 18 kilo tunge troféet med seg til Danmark.

FaceOff 2022 var rett og slett en strålende oppvisning og konkurranse som garantert ga mye inspirasjon til de mange gymnastene som allerede finnes i Sola turn. Samtidig som mange flere har fått øynene opp for sporten. Og allerede nå kan det være lurt å rydde ledig noen lørdager i kalenderen i desember neste år.