Facebook hadde ved 22-tiden ennå ikke uttalt seg om hva som er årsaken til problemene, og det er uvisst når plattformene kommer til å fungere igjen.

– Vi er klar over at en del mennesker har problemer med å få tilgang til våre apper og produkter. Vi arbeider for å komme tilbake til det normale så raskt som mulig og beklager eventuelle problemer, skriver Facebook på Twitter klokka 18.23 mandag kveld.

– Med den informasjonen vi har for øyeblikket, vurderer mitt team at det handler om en teknisk feil framfor et dataangrep, sier sikkerhetseksperten Marcus Murray, grunnlegger av datasikkerhetsselskapet Truesec, til nyhetsbyrået TT.

Samme infrastruktur

På siden Downdetector , som sporer problemer for ulike nettsider, meldes det om et stort hopp i meldinger om driftsproblemer for Facebook etter klokka 17.30. Det samme gjelder apper som WhatsApp, Instagram, og Messenger, som alle eies av Facebook. Plattformene deler mye av den samme infrastrukturen.

Det er foreløpig uklart hva som er årsaken til problemene.

Brukere som besøker Facebook-siden, blir møtt av en feilmelding om at nettstedet ikke er tilgjengelig. Feilmeldingen indikerer at nettleseren ikke omdirigeres til målet sitt og antyder at noe er feil i domenenavnsystemet (DNS). DNS blir ofte sammenlignet med en telefonkatalog for internett, som gjør at nettleseren finner fram til riktig sted.

Telia-kunder har internett-problemer

Fastnettet til Telia er nede flere steder mandag kveld. De berørte kundene kommer dermed ikke inn på Internett. Dette er ikke relatert til Facebooks problemer.

– Vi opplever for tiden at enkelte av våre kunder har problemer med fastnettet. Vi jobber med feilsøking og beklager så mye overfor de kunder som er berørt, skriver Telia på sine nettsider.

Telias problemer rammer kun bredbånd- og tv-kunder. Mobilnettet skal ikke være rammet.

– Vi har dessverre ikke så mye informasjon å gi nå annet enn å bekrefte at vi har problemer, og at vi prøver å finne ut hva som er årsaken, sier informasjonssjef Ellen C. Scheen til NRK.