Gå til sidens hovedinnhold

Etter aktiv jobbing fra fylkeskommunen sin side økte valgdeltakelsen med over fem prosent

Artikkelen er over 1 år gammel

5,5 prosent flere stemte ved årets fylkestingsvalg, sammenlignet med 2015.

– Det er gledelig å se at valgdeltakelsen øker for fylkestingsvalget. Vi er mange som har bidratt i arbeidet for å synliggjøre fylkets rolle og arbeid, sier fylkesrådmann Inge Smith Dokken i en pressemelding.

Både administrasjonen i de folkevalgte i fylkeskommunen har jobbet aktivt med å informere om fylkestingsvalget i år. Statistikken tilsier nemlig at mange dropper å stemme i fylkestingsvalget, selv om de bruker stemmeretten i kommunevalget. oppfordringen fra dem var derfor å ta begge stemmesedlene med deg. Fylkeskommunen har laget filmer og skrevet innlegg både i sosiale medier og i tradisjonelle medier.

Det ser ut til å ha hatt en effekt. I år ble valgdeltakelsen i fylkestingsvalget 61,2 prosent. Det er 5,5 prosent høyere enn i 2015.

– Mediene har også bidratt med saker for å synliggjøre fylkespolitikken. Alle viktige bidrag for en positiv utvikling for valgdeltakelsen, sier fylkesrådmann Inge Smith Dokken.

Gjenstår en jobb

I Sola var valgdeltakelsen i fylkestingsvalget enda høyere med hele 64,2 prosent. Det er en økning på 8,8 prosent.

– Langt flere har valgt å bruke stemmeretten i fylket. Det er en viktig forutsetning i et demokrati. Samtidig viser tallene at vi har en viktig jobb å gjøre. Vi må bli enda flinkere til å synliggjøre tjenestene og de samfunnsoppgavene vi løser som har betydning for menneskene som bor og arbeider i fylket vårt. Det kan være med å bidra til å minske gapet i valgdeltakelsen mellom kommune- og fylkestingsvalget, fortsetter Smith Dokken.

Det er ikke bare i Rogaland valgdeltakelsen økte. Også på landsbases gikk den opp med nesten fem prosent.

Kommentarer til denne saken