Med pengestøtte fra både kommunen og Solabladet (via Sparebankstiftelsen DNB/Amedia, red.anm.), samt egne midler fra både Tananger skolekorps, Sola Brassband, Tananger Blæsen og husstyret, som også består av modelljernbaneklubben O Scala, ble Tananger kulturstasjon tirsdag kveld markert med en staselig reåpningsfest.

– Vi begynte i vår, og det har gått rundt 450 dugnadstimer med til dette, forteller John Henry Årtun i Tananger skolekorps.

Kulturstasjonen er øvingslokalet til de tre korpsene, samt samlingslokalet til modelljernbaneklubben og lokaler for Sola kulturskole. Behovet for oppgradering har vært stort, og etter en vannlekkasje bestemte foreningene seg for å gå i gang.

– Da kunne vi like gjerne gjøre en skikkelig oppgradering her, og nå er vi stolte over hvordan det er blitt, sier Årtun.

Ønsket oppgradering

Kulturstasjonen har fått både nytt gulvbelegg og nytt teppe i øvingssalen. Her er det også nye gardiner og stoler. Lokalene er også shinet opp med maling.

– Da vi la teppet på gulvet fortsatte vi like godt et stykke opp langs veggene. Nå er det en helt annen lyd her inne, sier Årtun.

Sammen med Sola Brassband markerer Tananger skolekorps oppussingen med minikonsert under ledelse av dirigent Gwyn Evans. Begge korpsene skal i høst konkurrere; brassbandet i Siddis Open og skolekorpset i Stavanger Open. For Blæsen er det Oktoberfest denne helgen som er deres store arrangement.

Storfint besøk

Til stede på markeringen er også ordfører Tom Henning Slethei, som i sin tid gikk på skole i bygget den gangen da det ennå fungerte som Haga skole.

– Det er blitt skikkelig flott her, og det er godt at korpsene har et godt sted å være, sier han og legger spøkefullt til at han dessverre ikke behersket mer i musikkundervisningen på skolen enn triangel og blokkfløyte.

Ordføreren får også æren av å klippe snoren inn til øvingssalen som nå er så god som ny. Fra kommunen er også kultursjef Morten E. Hansen og virksomhetsleder fritid, Irmelin Sangolt Tjelflaat til stede. Også Liv Elgheim fra styret i Norges musikkorpsforbund Rogaland er på plass.

– Det er så kjekt å se hvordan korpsene har det, og dette er blitt skikkelig flott. Dere er heldige som har kommunen som støtter dere, sier hun.

Elgheim viser også til den ferske topplasseringen i NHO-kåringen over landets beste kommuner.

– Jeg blir stolt på deres vegne. Kanskje NHO burde delt denne opp i divisjoner slik vi i korpset gjør når vi konkurrerer. Så kan Sola være i elitedivisjonen og andre kommuner være i andre divisjoner, sier hun med latter.