- Vi hadde virkelig håpet at vi skulle kunne gjennomføre årets store fest. Men som følge av pressekonferansen med Kulturminister Abid Raja i dag og Covid-19 er det nå fattet vedtak om at ingen festivaler i Norge kan arrangeres i sommer, sier festivalsjef Espen Yung Svendsen fra Grannes i en pressemelding.

Han legger til at han vet det er leit for mange.

- Utopia er årets store høydepunkt, og vi har selv jobbet for å lage tidenes beste festival i over et år. Men helsa kommer først. Nå er det viktig at vi tar vare på hverandre og følger rådene fra myndighetene, sier han.

For dem som lever av å samle flest mulig mennesker har pandemien vært det verst tenkelige som kunne skje.

- Nå håper vi at samfunnet så fort som mulig kan komme tilbake til normalen, slik at vi kan planlegge en enda større fest i 2021, sier festivalsjefen.

Les også

Espen Yung Svendsen frykter å miste livsverket: – Taper millioninntekter

Han forteller at de allerede har begynt å planlegge tidenes festival neste år og lover at det blir verdt ventingen. Billetten blir automatisk videreført til Utopia 2021, og Yung Svendsen håper flest mulig benytter seg av denne muligheten slik at Utopia også kan arrangeres mange år i fremtiden.

- Billettkjøpere kan selvfølgelig også få refundert billetten. Informasjon om dette blir sendt ut til billettkjøpere på mail. Vi gleder oss masse til vi kan samles igjen. Når dette er over skal vi hoppe, danse, klemme og stå tett i tusentall. Utopia 2021 skal bli en feiring uten sidestykke. Datoer for neste år er satt til 27.-28. august, forteller Yung Svendsen.