Flyet kom inn like før klokken 14, og rakk å ta én runde før undertegnede kastet seg over tastaturet. I skrivende stund er flyet fremdeles i luften over kommunen, og kan følges på Flightradar. Flyet er av typen Airbus A330 MRTT og er en del av Natos flåte. Trolig er turen kun for treningen og rutinens skyld.

MRTT er en aldri så liten forkortelse og står for Multi Role Tanker Transport, eller multirolle tanktransport på halvgodt norsk. Det innebærer at flyet er beregnet for å fylle andre fly i luften, men at det også kan konfigureres til transport av passasjerer, pasienter og last.

Lufttanking, eller luft-til-luft-tanking, er avgjørende for å støtte luftoppdrag over store avstander. Nato har bestilt åtte slike A330-fly, og alle disse skal være i tjeneste i løpet av neste år. Det første tankflyet ble levert 30. juni 2020.

Flyet som var innom tirsdag formiddag kom fra Eindhoven i Nederland, og det er både registrert og operert herfra. Flyet har også vært innom tidligere, blant annet i februar.

Ser du noe gøy i luften, på land eller under vann? Tips oss på [email protected].