Solabladets hundredelsmaraton har vært en tradisjon i mange år, men på grunn av pandemien er det blitt avlyst de siste to årene. Nå går det populære familiearrangementet av stabelen, og det skjer lørdag 23. april.

Ideen om å lage et løp for de yngste kom fra løpeentusiasten Einar Søndeland og tidligere redaktør i Solabladet, Hilde Garlid, da NM skulle arrangeres i Sola. Søndeland ville lage noe kjekt for barna og fikk med seg Solabladet og Sola friidrett til å lage en «hundredelsmaraton». Siden har det blitt en årlig tradisjon som mange barnefamilier i distriktet setter pris på. Nå er arrangementet et samarbeid mellom Solabladet, Flyt Sola AS og sportsbutikken Sola Sport og Fritid, Sport 1.

Hundrevis av barn

Det første året var det rundt 20 unger som løp og siden har løpet vokst med flere hundre deltakere. I 2019 ble det rekord med over 700 barn. Også denne gangen ventes det omtrent like mange barn.

– Det er kjekt å se hvor populært dette er blitt, og det er viktig for oss å bidra positivt til lokalmiljøet ved å skape engasjement og liv i Solakrossen, sier Helene Pahr-Iversen, redaktør og daglig leder i Solabladet.

Løpet pågår i Solakrossen, og da blir gaten stengt for bilkjøring. Løpet er for barn mellom 3 og 12 år, men det er også en åpen klasse og mamma/pappa løp. Arrangementet er gratis og for alle.