Mandag har flere elever møtt på skolen for å ta eksamen. Oppgavene skal publiseres på Utdanningsdirektoratets nettsider, men innloggingen til denne var lenge nede.

– Det stemmer at noen kandidater har problemer med innloggingen til gjennomføringssystemet for eksamen. Vi jobber med å rette opp feilen så raskt som mulig. Kandidater som er berørt av feilen skal få ekstra tid på eksamen, skrev kommunikasjonssjef Annelene Svingen i en epost til VG tidligere mandag morgen.

Rektor ved Sola vgs, Asle Furumo, sier til Solabladet at de som alle andre opplever problemer med nettsidene.

– Vi skal ha ledermøte nå, og få siste informasjon fra eksamensansvarlig, sa han klokken 10.

Eksamensansvarlig ved skolen opplyser at de hadde 139 eksamenskandidater mandag. Først klokken 10.10 var alle inne. Alle kandidatene har fått utvidet sin eksamenstid med 1 time og 15 minutter.

Som følge av koronapandemien har ikke de videregående skolene avholdt ordinær skoleeksamen siden 2019. Åsenhallen er nå klargjort for skriftlig eksamen, og disse skal gjennomføres i perioden fredag 19. mai - fredag 2. juni.

Mens det på Sola har gått greit for seg, foruten litt ventetid, står det verre til andre steder i landet. I Møre og Romsdal er dagens eksamen avlyst, mens Viken fylkeskommune ber om at resultater annulleres og eksamener avlyses på grunn av dataproblemene, ifølge VG.