Drivhuset på Bærheim satser på mangfold: Spansk helaften, quiz, kjøkkenhagetips og konserter

Heidi Sanden og Bengt Borsheim, som åpnet opp drivhusene som selskapslokale i 2017.

Heidi Sanden og Bengt Borsheim, som åpnet opp drivhusene som selskapslokale i 2017. Foto:

Drivhuset på Bærheim er blitt et populært bryllupslokale, men stedet vil også ha flere ben å stå på.

DEL

– Det grønne gir oss en ramme utenom det vanlige, mener Heidi Sanden ved Drivhuset Bærheim.

Hun forteller at den aller største delen av aktiviteter er bryllup, og flere par kommer langveis fra.

– Noen ønsker både vielse (inne eller ute) og fest hos oss, og andre har destinasjonsbrylluper i tre dager til ende. Ellers er det dåp, konfirmasjoner, alle typer selskaper, møter og minnestunder, arrangement, kurs og konferanser, forteller hun.

Hun påpeker at plantene, lyset og at det er høyt under taket, gjør at lokalene egner seg godt til konserter.

– Å gå opp alleen av hestekastanjer er i seg selv en god opplevelse, eller å sitte under hengebøkene når været tillater det. I hagen er det en stor samling fuksia, samt mange sjeldne trær og planter. Å ta bilder på den lille broa i den japanske hagen er veldig populært, sier Sanden, og legger til at de også har visninger der en kan komme og kikke på omgivelsene.

Ikke sjelden blir gjester som skal i store arrangementer i Sola i flere dager.

– De får gode og store opplevelser, ikke minst strendene våre gjør inntrykk. At de blir i kommunen flere dager og har det fint, er viktig. Denne måten å arrangere eventer på gjør at vi bruker flere lokale aktører og kan bidra positivt innen reiselivsnæringen, sier hun.

Flamencodans og kjøkkenhage

Som flere andre opplever også Drivhuset på Bærheim at det er færre og mindre julebord i år.

– Derfor benytter vi denne perioden til å arbeide mot ett av de viktige målene vi hadde da vi startet, at Drivhuset på Bærheim skulle bli et naturlig samlingspunkt for både kultur, musikk, lokalhistorie, tradisjoner og kunnskapsformidling. Vi ønsker naboene våre fra hele regionen velkommen. Det er flere spennende arrangementer under planlegging, men vi er også åpne for forslag. Er det noe man savner, noe vi sammen kan ta tak i, så ta gjerne kontakt med oss, oppfordrer hun.

Den japanske hagen er et yndet fotomotiv.

Den japanske hagen er et yndet fotomotiv. Foto:

Daglig leder i Drivhuset Kafé, Magny Simona Espedal, startet quiz i sommer, og det har slått an.

– Det er kjekt å se at folk blir gjengangere, og får tilhørighet. Det er god stemning og alle bordene bookes, forteller hun.

I november er det flere arrangement i Drivhuset på Bærheim. Først ut er «grønn kveld» onsdag denne uken. Tema for kvelden heter «Våren starter nå». Foredragsholdere er Torvald Hadland, Hadland ved Økologiske Gaard, Lars Skjæveland, erfaringer og gode tips til kjøkkenhage og Bengt Borsheim, agronom og gartner som vil snakke om hvordan man bruker kompost, biokull, jord og gjødsel.

– Gjennom månedlige grønne treff vil vi følge naturens gang og bidra til kunnskapsformidling, gode opplevelser og gleder, forteller Heidi Sanden.

Lørdag kveld åpner dørene for spansk helaften på Bærheim.

– Da blir det spansk mat og vin, og selvfølgelig Flamenco-dans.

Torsdag 19. november byr Drivhuset foredrag ved Henning Aarekol. Hans budskap er verdien av å tenke positivt, og at man selv spiller den viktigste rollen for hvorvidt en dag blir god eller dårlig.

Det er tre selskaper som jobber under paraplyen Drivhuset på Bærheim: Lokal Base, Drivhuset Kafé og Urban Natur.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken