«Disko på spekteret» har de kalt det nye fritidstilbudet som er myntet på ungdom med en diagnose innenfor autismespekteret. Ideen kom fra Gro Anita Moen.

– Jeg har en sønn med autisme, og det er i dag ikke så mange tilbud for unge som ham. Det ønsket jeg å gjøre noe med, forteller hun.

Hun tok derfor kontakt med autismeforeningen og fritidsavdelingen i Sola kommune. Der møtte hun bare velvilje.

– Jeg synes dette er en veldig god idé, og nå håper vi at dette blir noe som slår an, sier avdelingsleder i fritid i kommunen, Birgit Øxnevad Frost.

Håper det kommer mange

Med midler fra autismeforeningen blir det nå diskotek i FeelGood sine lokaler i Sola kulturhus. Der blir det både diskotek, kafé, bordtennis, fusball og biljard.

Tidligere hadde Sola Røde Kors et lignende tilbud. Den gangen var sønnen til Gro Anita litt i yngste laget, og nå håper hun at det nye tilbudet kan bli populært.

Foreløpig er det satt av tre tirsdager; 27. september, 25. oktober og 29. november. Tilbudet er gratis og for dem mellom 13 og 19 år. De som trenger å ha med ledsager må ha med det.

– Jeg håper dette kan bli et kjekt tilbud til unge som gjerne ikke har så mange fritidsaktiviteter i dag. Vi håper at det kommer mange, sier Moen.