Dødehavstiftelsen kommer til kulturhuset

Saltholdig vann i Dødehavet brukes i medisinsk behandling.

Saltholdig vann i Dødehavet brukes i medisinsk behandling. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Torsdag blir det åpent folkemøte med helseforedrag fra Dødehavstiftelsen

DEL

- Dødehavstiftelsen er en frivillig, ideell medisinsk organisasjon som driver helsefremmende arbeid som et supplement til det offentlige. Folkehelse opplysningsmøter er viktig del av arbeidet, forteller Elisabeth Dramsdahl, som er overlege tilknyttet Dødehavstiftelsen.

Hun forteller at det på forespørsel fra innbyggere i Sola kommune nå blir arrangert åpent folkehelsemøte om forebyggende helse og Dødehavstiftelsen. Det skjer torsdag kveld.

- Møtet vil være åpent for alle, enten det er publikum eller helsearbeidere, og det er fri entré, forteller Dramsdahl.

Tittel på møtet er «På spor av et friskere liv» og skal handle om hva den enkelte kan gjøre i hverdagen for å forebygge sykdom og fremme helse.

Dødehavstiftelsen er en ideell medisinsk organisasjon som tilbyr behandling ved Dødehavsklinikken ved Dødehavet, eller Saltsjøen, som er verdens mest saltrike innsjø. Her drives det med klimaterapi som blant annet omfatter soleksponering, varme mineralske svovelbad og Dødehavsbad, og det er blant annet rettet mot pasienter som lider av revmatiske sykdommer, KOLS, astma, muskel- og skjelettlidelser og hudlidelser, men også for mennesker som kjenner seg slitne og stresset.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken