MARKED: – Vi har så mange planer og ønsker for dette stedet, og det viktigste er å få samlet folk hit, sier daglig leder i Kirkens Bymisjon, Sven Are Ek.

Sammen med kaféansvarlig og frivilligkoordinator i bymisjonen, Siren Eline Paulsen, Wenche Falkenhaug i Sola Husflidslag og Åse Ekkje i Redd Barna Sola inviterer han til førjulsmarked på Stangelandsenteret søndag 8. desember mellom klokken 12 og 15.

– Da blir det masse aktiviteter her for barn, og mye gratis for barn, forteller Wenche Falkenhaug.

Det blir salg av julegaver, gratis grøt til barna, leke- og aktivitetsrom for barna og stort sjongleringsshow med lyskjegler og flammer.

– Flaks sjongleringsgruppe kommer for å gi oss en imponerende oppvisning, og det blir også kurs for barna. De stiller opp gratis, og det synes vi er veldig flott, forteller hun.

Husflidslaget og Kirkens Bymisjon har også tidligere samarbeidet om arrangement på Stangelandsenteret; sist i høst under markedsdagen.

– Det ble veldig vellykket med mange folk. Dette stedet er så flott og har så stort potensial at vi vil fortsette å samarbeide om arrangement som samler folk, sier Sven Are Ek.

Denne gangen er også Redd Barna med på arrangementet. Organisasjonen har årlig sin velkjente høstbasar, men i år ble den utsatt.

– Det gjør at vi valgte å bli med på førjulsmarkedet. Da blir altså barnas høstmarked barnas førjulsmarked i år. Barn selger da til inntekt for barn andre steder som trenger hjelp, og det er veldig kjekt å se hvor kjekt barna synes det er å hjelpe andre, sier Åse Ekkje.

Mange har bidratt

I år fikk Kirkens Bymisjon pengegave av Stangeland Gruppen, og det er også flere som har bidratt slik at bymisjonen kan dra i gang arrangement for å samle og inkludere mennesker.

– I tillegg til Stangeland Gruppen har vi fått juletre av kommunen som skal pyntes til denne søndagen, og Solafamilien, som selger juletrær i Sola sentrum, har gitt oss flere juletrær som vi skal selge, forteller Ek.

Wenche Falkenhaug legger til at det er fritt frem for folk som vil sette opp et bord for å selge noe.

– Men det bør være noe julerelatert; noe som kan være julegaver, og gjerne noe som er brukt, legger hun til.

Cupkamp ingen hindring

Søndag 8. desember håper de at mange tar turen til Stangelandsenteret for å bli med på aktivitetene, spise marshmallows over bålpannen, og handle julegaver. Både Kaffekoppen og lokalene til Sola Husflidslag er åpne.

– Og cupfinalen er ingen unnskyldning, skyter Sven Are Ek inn.

– Vi viser nemlig kampen inne i Stangelandsenteret, så det er bare å komme, sier han.