Gå til sidens hovedinnhold

Disse Havdur-guttene hedres for sin evne til å inkludere og vise idrettsglede

Havdur G12 er et av to norske lag som er kåret til «årets varmeste lag".

Norges Håndballforbund sin samarbeidspartner House of Yarn skal dele ut 25.000 kroner til to håndballag som da kan krone seg med tittelen «Årets varmeste lag». For å bli med i konkurransen måtte lagene fortelle hva de gjorde for å fremme inkludering, samhold og idrettsglede, og for å vise respekt og begeistring, både på og utenfor banen.

Havdur IL G12 gjorde nettopp det, og nå er det klart at de er ett av de to lagene som er vinnere av konkurransen.

– Det er veldig kjekt, synes Jaran Eriksen, som er en av guttene på håndballaget.

Sesongen er nå over, men lørdag er det kamp i Stavanger. Der skal guttene spille sandhåndball, og det har de trent på en stund nå. Trener Ann-Evy Helleberg forteller at de skal være klare og har vist gode ferdigheter i sanden.

Inkludering og omtanke

Tittelen «årets varmeste lag» har de fått på grunn av måten de inkluderer hverandre – og laget de trener sammen med som er ett år yngre. Kommende sesong må laget slå seg sammen med spillere fra årsklassen under, og de har allerede begynt å trene sammen. Ifølge Helleberg har guttene vært gode på å inkludere sine nye lagkamerater både på og utenfor banen.

– Vi jobber alltid med inkludering i laget, og de har blitt et veldig bra lag. De er flinke til å forstå hverandre og hverandres ferdigheter, og de spiller hverandre gode. Det yngre laget er mer spredt i ferdighetene, men likevel er spillerne flinke til å inkludere alle sammen, roser treneren.

Flere av guttene på G12 har spilt sammen i mange år, mens noen er kommet til. Til høsten begynner guttene på ungdomsskolen, og treneren vet at det kan være en utfordring å beholde gutter i håndballen når de kommer opp i tenårene. Da kan samholdet og idrettsgleden i laget være viktig, og det er nettopp det som utmerker dette laget.

– De viser stor omtanke for hverandre og drar hverandre med. Samtidig er de veldig greie med de yngre spillerne som vi nå trener sammen med, sier Helleberg.

Vil reise på tur

Denne dagen er det trening på sandhåndballbanen ved Havdurhuset, og snart skal semesteravslutningen markeres med grillmat og vannkrig.

– Hva skal dere bruke pengene dere har fått på?

– Vi vil reise. Danmark, Tyskland, eller kanskje Kina, kommer det fra flere av guttene.

Foreløpig er det ikke bestemt hva pengene skal brukes til, men det skal være noe som styrker samholdet i laget – og da sammen med de yngre spillerne.

Kommentarer til denne saken