Hvor kjapp er du på kontorstolen?

Illustrasjonsfoto.

Illustrasjonsfoto. Foto:

Neste onsdag arrangeres Office Chair Race 2020 ved Forus Sportssenter. Solabladet og Sandnesposten samarbeider om å sende direkte fra arrangementet.

DEL

DIREKTESENDING: Er du blant dem som tar deg selv i å ta med deg kontorstolen når korte distanser på kontoret skal tilbakelegges? Kanskje er du blant de som burde melde seg på Office Chair Race 2020 som arrangeres ved Forus Sportssenter 22. januar.

Det er Forus Sportssenter, Bedriftsidretten i Rogaland og Norengros Kjosavik som står som arrangører av den noe utradisjonelle konkurransen. Hittil har 13 lag meldt seg på, deriblant stiller et lag fra Sola kommune.

Konkurransen går i stafett-form, hvor en rundløype skal forseres i nettopp kontorstolen.

– Det handler om å finne en god teknikk, så er kravet at rumpa skal være på stolen. det er kun bena som skal frakte deltakerne over gulvet, forteller Maren Myhre i Bedriftsidretten i Rogaland.

Hun står som arrangør til arrangementet, og kan skrive under på at det blir alt annet enn hvilehjem på parketten for deltakerne.

– Jeg var en runde på banen forrige uke, jeg kjente på både puls og syre i bena. Jeg tror nok at folk skal få høy puls. Så er det tre deltakere per lag og tre forskjellige distanser per etappe. Det blir en bane med en litt krapp sving, så en helt ordinær rundbane blir det ikke, forteller hun.

Det blir heller ikke lov for lagmedlemmer å hjelpe hverandre i gang. Det er «rytterne» selv som må stå for alt arbeidet.

Plass til flere

I utgangspunktet var påmeldingsfristen satt til torsdag, men denne blir sannsynligvis utvidet til dagen før konkurransen. 13 lag er påmeldt hittil, men ifølge Myhre er det plass til enda flere.

– Det er plass til mange lag, vi har ikke satt noen tak. Her er alle velkomne, det eneste kravet er at man er 16 år eller eldre, opplyser Myhre.

Selv om det ikke har vært travelt med påmeldinger, har det likevel vært godt med interesse for konkurransen.

– Folk har sagt at det høres utrolig morsomt ut, men så er det nok litt terskel for å melde seg på. Det er ikke helt A4-idrett dette. Men nå er det fortsatt en uke igjen, så jeg regner med at det fremdeles kan tikke inn litt flere påmeldinger. Rogalendinger er litt treige med å melde seg på, påmeldingene kommer ofte i den tolvte timen, sier Myhre.

Håper på lått og løye

Riggingen til konkurransen starter først samme morgen, og foreløpig teller arrangørene åtte stykker. Det er inkludert 4-5 elever fra Sola videregående skole som har praksis ved senteret. I tillegg kommer det egen speaker for anledningen.

Myhre håper på et arrangement som får frem smilet hos folk.

– Forventningene er at det skal bli mye lått og løye, at folk skal komme ut med et smil når de er ferdige med arrangementet. Det blir felles oppvarming før start med de flinke instruktørene fra Forus sportssenter, og det blir pokal til vinnerne. Alle får medalje, sier Myhre.

Se konkurransen direkte

Solabladet og Sandnesposten går sammen om å sende direkte fra arrangementet, som betyr at du som er abonnent i en av avisene vil få tilgang til både sendingen underveis og bildegalleri i etterkant.

Abonnement får du nå for kun fem kroner for fem uker hos begge aviser. Vil du ha abonnement hos Solabladet trykker du her.

Er det Sandnesposten som er lokalavisen din får du abonnement her.

Med i abonnementet ditt følger det også med tilgang til Amedias sportsportal Direktesport.no, hvor du kan se en rekke forskjellige idretter fra hele Norge. Med tilgang på Direktesport.no kan du også se Sola Håndballs kamper i eliteserien.Artikkeltags