Gå til sidens hovedinnhold

Dette kan bli årets helsebygg: – Konkurransen er knallhard

Nye Soltun sykehjem konkurrerer med to andre.

– Det er en fin og variert bruk av materialer, som gir et hjemlig preg. Det er fin bruk av farger. Det er positivt med store glassfasader på stue og spisestue, noe som gir beboer gode utsynsmuligheter. Fine fasader og flott med terrasser. Bruk av takterrasser og balkonger som er positivt for å kunne komme ut i frisk luft fra hver etasje, står det i dommernes begrunnelse for at Soltun er med i konkurransen.

Første konkurrent er Carpe Diem demenslandsby, som er i Bærum kommune. Videre er det Strømmehaven i Kristiansand kommune.

I kriteriene står det at:

«Prosjektet kan være en hvilken som helst type helsekonstruksjon som et sykehjem, sykehus, psykiatrisk sykehus eller helsestasjon, og det kan være både nybygg eller et oppussingsprosjekt.

Det viktigste er at konstruksjonen gjør en forskjell for innbyggerne og brukerne som bor i den.

Prosjektet skal være ferdig i 2020. Prosjektet må ha et område på min. 400 m². Prosjektet må være lokalisert i Norge, og kan ikke ha vært nominert tidligere.»

Det er firmaet Nohrcon som står for konkurransen, og det er mulig å stemme på nettet på hvilket bygg som bør gå av med seieren.

– Konkurransen er knallhard. Vi håper vi kan mobilisere solabuen til å stemme, sier sivilarkitekt Magnus Lindseth hos Arkipartner AS, som er arkitektfirmaet bak nye Soltun sykehjem.

Kommentarer til denne saken