Gå til sidens hovedinnhold

Det swinger av Håland & Dysjaland og Tananger skolekorps – se dem gjøre sin tolkning av The Blues Brothers

Her viser "Jake" og "Elwood" hvordan det skal gjøres, spilt av Rude og Jonas Rott, med Håland & Dysjaland og Tananger skolekorps som "The Blues Band".

Skolekorpsene Håland & Dysjaland og Tananger deltok lørdag sammen på Stavanger Open, en underholdningskonkurranse for skolekorps.

Korpsene valgte denne gangen musikk fra Blues brothers Medley Tribute, inspirert av filmen «Blues Brothers». Temaet er gjenspeilet både i musikk, rytmer og fargerike kostymer. Ungdommene har virkelig fått utfordret seg selv denne gangen. Notestativ og stoler er vekk, slik at musikantene kan danse og bevege seg som en del av showet.

For anledningen har Ørjan Bergerud og Maria Jakobsen byttet messinginstrumentene ut med henholdsvis elektrisk gitar og piano samt solbriller og hatt, for å sikre den riktige grooven til musikken.

Tvillingbrødre spiller rollene til Jake og Elwood

Tvillingbrødrene Rude og Jonas Rott har inntatt rollene som Blues Brothers, og ser ut som de er født inn i showbiz, der de synger, danser og får publikum med på allsang. Korpsene blir som vanlig ledet med stødig hånd av Gwyn Evans og Geir Olav Hinderaker.

De to korpsene har flere ganger hatt godt samarbeid i forbindelse med konkurranser og andre arrangement. Det inspirerer både musikanter og foreldre å være mange sammen, og bli kjent med flere i miljøet. Mange fremhever også at disse fellesprosjektene skaper godt samhold mellom de ulike skolekretsene i kommunen. Musikalt blir det jo ekstra godt trøkk når opp mot 50 musikanter gir alt på scenen.

Musikantene begynte for alvor å øve på dette programmet da de var sammen på oppstartsseminar på Knaben i midten av september.

For to uker siden var musikantene igjen samlet på seminar på Håland skole, for å fokusere på samspill og øve inn selve showet. På systua var det hektisk aktivitet gjennom hele seminarhelgen.

Gjenbruk i fokus

Det var litt av en utfordring å finne og tilpasse kostymer til rundt 50 musikanter fra 9 til 19 år, kunne Sonja Vaaga Skjelsvik fortelle.

Gjenbruk var i fokus, og det var viktig at musikantene fikk være med å velge antrekk de følte seg vel i. Det er nok ikke få mødre, bestemødre og til og med oldemødre som vil kjenne igjen kjolene fra sine glansdager denne gangen.

Noen klær ble kjøpt inn fra Fretex og tryllet om til nye kreasjoner av de dyktige damene på systua. En buksedrakt i ekstra stor størrelse ble til hele tre antrekk, der ett bukseben ble gjort om til skjørt og et annet til kjole til de minste jentene. I løpet av en helg ble guttene utstyrt med dress, hatt og solbriller, og jenter med tilpassede vintage kjoler.

Man må heller ikke glemme fangene som jo hører med i Blues Brothers universet. Fangedrakter i opprinnelig voksen størrelse ble lånt inn, og gitt til de minste musikantene.

God energi

På generalprøven i Tananger kirke på torsdag var det vanskelig å ikke la seg rive med av energien og rytmen musikantene leverte.

De strålte i de flotte gjenbruks-kostymene sine, og musikken, som spesielt foreldregenerasjonen gjenkjente, slo godt an. Skolekorpset Sola deltok også på generalprøven, og det ble godt mottatt av publikum.

– Det er utrolig kjekt å endelig få spille for fullsatt sal igjen, og å få kjenne på energien og applausen som publikum gir, sa samstemte musikanter etter generalprøven.

Kommentarer til denne saken