LESERBREV: Mens gresset gror dør kua, går et kjent ordspill, og slik er det med strømkrisen også. Nå har statsminister og finansministeren i snart et år sagt at de overvåker og vurderer. Samtidig har mange privatpersoner levd under uholdbare forhold i verdens rikeste land og bedrifter gått konkurs, eller måtte nedlegge som en direkte konsekvens av de høye strømprisene mens AS Norge soper inn flere titalls milliarder ekstra med både skatt, grunnrenteskatt og merverdi avgift på nettopp de høye strøm prisene.

Dette er og blir en nå kjent og varslet katastrofe, og Norge ved regjeringen har den beste og største verktøykassen til å kompensere for dette. De fleste partiene utenom Frp har snakket om det grønne skiftet i mange år og fordømt olje og gass bransjen på en slik måte at det ble et opprør blant arbeiderne i denne sektoren med tittelen «stolt oljearbeider». Så langt gikk det at de ansatte følte de like godt kunne jobbet i våpen- eller pornoindustrien. I stedet for å heie på olje og gass arbeideren så følte han seg mobbet og en del av en skitten bransje.

Med om lag ti år med under investeringer i sektoren blir resultatet manglende tilbudsside, og med den tragiske Ukraina krisen hvor Europa skal gjøre seg uavhengig av russisk gass på toppen så blir dette den perfekte stormen med om lag ti og tjue ganger så høye gasspriser som normalt. Det må fortsatt heies på den norske oljearbeideren og investeres på norsk sokkel som en av de viktigste leverandørene av ren gass til Europa.

Det grønne skiftet har en klar og tydelig andreprioritet når flere land gjenåpner kullkraftverk for å holde hjemmene varme og bedriftene i live. NÅ er det på tide at regjeringen våkner opp og handler og ikke bare overvåker med å tilby støtteordninger til husholdninger og bedrifter som kjenner de smertefulle konsekvensene av dette hver dag. Private husholdninger og bedrifter har nok med økte renter, økte priser som følge av rekordhøy inflasjon om de ikke nå skal bære børen alene med de rekordhøye strømprisene. Jeg som ordfører i Sola hører daglig konsekvensene av dette fra både private og bedrifter, og det smerter meg, men kommunene besitter ikke virkemidlene. Det gjør regjeringen. Nå er det på tide med litt Elvis Presley. «A little less conversation, a little more action, please».