Gå til sidens hovedinnhold

– Det er trist hvor naive noen av politikerne i Sola er når de beskriver tigging

Jeg syns at det er veldig trist å lese kvaliteten på argumentene, og hvor naiv noen av våre politikere på Sola er når de beskriver tigging.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Å sammenligne innsamling av penger under TV aksjonen med tigging er utrolig dumt.

En er støtte til en kjent organisasjon under en viss kontroll og ansvarlighet. Den andre er til folk som lever av å tigge, er ofte kontrollert av bakmenn som er involvert i menneskesmugling, narkotika og prostitusjon.

De som støtter tigging skulle se på hvor mange organisasjoner som jobber i Romania for å hjelpe fattige folk. De gjøre en fantastisk jobb og oppnår mye.

Om dere virkelig bryr dere om fattige folk i Romania og vil hjelpe dem, gi disse organisasjonene penger, men ikke tiggere. Jeg tror sannsynligheten for at pengene til tiggerne vil komme de som virkelig trenger hjelp, er veldig lav.

Etter min menin er det en skam å gi tiggere penger når det er stor risiko at de vil ende opp i bakmannens lommer eller finansiere menneskesmugling og liknende.

Dere skulle lese Tidskrift for Samfunnsforskning 01/2019 Rumensk tiggemigrasjon i et menneskehandelsperspektiv.

Tigging i Norge er «big business». Migrasjon av romfolk eller sigøynere er noe som skjer i hele Europa og har skjedd i mange, mange år.

Det er slik de lever. En jobb, et hus og andre ting som vi ser på som vanlig vil de ikke ha. Det betyr ikke at de er fattige. De vil ha det sånn.

De er flinke å gi folk dårlig samvittighet. I Spania en gang, så jeg en jente, kanskje åtte år gammel, tigge for penger mens en baby som satt i fanget hennes gråt.

Når babyen sluttet å grine så kløp hun babyen hardt i armen for at det skulle grine igjen. To turister som så dette kjeftet på jenta, og i løpet av ti sekunder var det seks voksne mannfolk som truet damene for å få dem vekk.

Jeg har opplevd endame i Norge be om penger til ungene hennes pga. at hun ikke hadde penger til å kjøpe julegaver, og den samme damen ba en annen dag om penger til operasjon for ungen hennes. Det er mye juks og bedrag blant disse folkene.

Gi til dem som driver med veldedighet – ikke tiggere.

Les også

Tiggeforbudet blir trolig opphevet – men ikke før neste år

Kommentarer til denne saken