Gå til sidens hovedinnhold

- Det er to prester i Sola som vil vie likekjønnede par

- Vi har ønsket å tenke gjennom dette før vi uttaler oss i media, samtidig som vi ser at det nå er nødvendig med en oppklaring.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er i den siste tiden blitt satt fokus på prestene i Sola, og hvorvidt de er villige til å vie likekjønnede par. Det er blitt sagt fra Solabladets side at ingen av prestene som nå jobber i kirken i Sola vil vie likekjønnede par. Vi vil med dette oppklare noen fakta og presisere at det er to prester i Sola som vil vie likekjønnede par, henholdsvis prostiprest Wenche Stavseth Viland og sokneprest i Sørnes menighet Silje Barkved Fossan.

Sist gang prestene ble spurt om sitt vigselssyn var i et intervju i Solabladet i 2016. Wenche har siden den gang skiftet standpunkt. Silje, som ble ansatt i 2019, har aldri blitt spurt om dette av Solabladet.

Noen vil kanskje spørre hvorfor denne oppklaringen kommer nå, og ikke tidligere i sommer. Vi har ønsket å tenke gjennom dette før vi uttaler oss i media, samtidig som vi ser at det nå er nødvendig med en oppklaring. Vigselssaken i kirken har fått mye oppmerksomhet, og får det tidvis ennå. Vi prester har ikke hatt noe ønske om å bli satt opp mot hverandre.

Samtidig så ser vi at denne saken engasjerer, og vi har dyp respekt for at for mange er det veldig viktig. Vi ønsker å understreke at alle er velkommen i kirkene i Sola, til å gifte seg, og til å delta i menighetenes arbeid og aktiviteter!

Prestene i Sola har ulike standpunkt i vigselssaken, men vi har et godt samarbeid, tillit til hverandre og respekt for hverandres syn. Vi prøver alle så godt vi kan å møte mennesker med Jesu kjærlighet og å invitere til en kirke der alle er velkommen.

Kommentarer til denne saken