– Dette er kjekt! Og ikke minst gode nyheter for hele regionen, sier en glad dragesjef Sveinung Dybvig.

Stort og viktig arrangement

Dybvig påpeker at dragefestivalen muligens er det største årlige familiearrangementet som avholdes utendørs i den herlige kommunen vår.

Den tradisjonsrike festivalen har blitt et populært innslag på standen, og samarbeidet for å avholde den har vokst med årene.

– Vi bruker bare en liten del av disse tilskuddene, Havdur får også en stor del. Og la oss ikke glemme at dette er viktig for hele Sørabygda, sier Dybvig.

Det gir små men viktige tilskudd til Havdur fotball og håndballklubb, samt FAU fra den lokale skolen. De står for alt fra parkering til steking av vafler. Uunnværlige er ordet dragesjefen bruker i sin omtale av medhjelperne.

Velprøvd oppskrift

Solabladet prøver å utnytte Dybvigs gledesrus ved å lokke ut av ham noen nye spennende planer eller prosjekter for neste års festival som nå faktisk blir en realitet.

– Dessverre, vi har ingen store eller dramatiske planer å komme med i dag, men vi har en velprøvd oppskrift som har blitt en tradisjon for mange solabuer. Folk kommer fra hele Nord-Jæren hvis været er ålreit, forteller han.

Dragefestivalen trekker vanligvis fra tre tusen til fem tusen mennesker, opplyses det. Det ligger mye arbeid og logistikk bak det hele, og alle drager som flys og vises frem, er laget fra hånd.

Her er det bare å glede seg og håpe på fint men vindfullt vær neste juni.

Vil kutte hele støtten til Dragefesten: – Det betyr å legge oss ned