Gå til sidens hovedinnhold

- Dere setter et godt eksempel for andre, sa Olaug Bollestad da hun besøkte Klingsheim planteskole.

Artikkelen er over 1 år gammel

I dag fikk Vestplant/Klingsheim planteskole besøk av landbruks- og matminister Olaug Bollestad.

Olaug Bollestad besøkte planteskolen sammen med de lokale KrF-politikerne Arnfinn Clementsen, Britt Marit Haga og Jan Sigve Tjelta.

Her ble det omvisning på planteskolen ved gartner Ole Lima. Olaug Bollestad applauderte planteskolens arbeid for å gjenvinne vann og redusere bruk av gjødsel.

- Dette er et eksempel for andre, sa ministeren.

Planteskolen tar også vare på og sanker frø fra den naturlige floraen i området. KrF-leder Arnfinn Clementsen forteller at mange interessante tema ble tatt opp der Klingsheim er en foregangsbedrift. Det gjelder blant annet å sikre at import av planter ikke fører til at vi får noen blindpassasjerer jf. sykdom med på kjøpet. Dette er særlig relevant i lys av klimaendringene som fører til at sykdommer som tidligere har forsvunnet med frosten her i nord nå overlever i større grad.

- Å øke folks bevissthet når det gjelder norske versus importerte planter. Vi trenger den samme bevisstheten rundt planter som mat. Kortreiste planter er både mest miljøvennlig, bærekraftig og er med på å sikre artsmangfoldet i den norske floraen, og bidrar til å forebygge at vekster som ikke hører til her i landet kommer på avveie, påpeker Bollestad.

- Vi må også få større bevissthet og plantenes betydning, også som rensefaktor av luften i våre byer og tettsteder", legger hun til.

Landbruks- og matministeren satte også søkelyset på viktigheten av nok gartnere og en god gartnerutdanning for fremtiden.

- Sola KrF vil at næring og landbruk skal ha gode vilkår, og vil ha et aktivt og restriktivt jordvern, sier partiets ordførerkandidat, Arnfinn Clementsen

Kommentarer til denne saken