En etter en kommer koret inn; basser og tenorer, alter og sopraner. Stadig flere stemmer blander seg. Snart skal de runge ut over konsertsalen i kulturhuset. Sola kammerkor er snart klar for tre konserter på rappen.

– Vi gleder oss veldig og håper det kommer masse folk. Det føles godt å kunne arrangere konsert igjen, sier Leticia Rocha Fleitas.

Hun har sunget i kammerkoret i fem år. Noen har vært med i kortere tid, men mange av dem har vært en del av koret i mange år. Bente Iversen er en av dem.

– Jeg har vært med siden 1989, forteller hun entusiastisk. Koret ble stiftet to år tidligere da kulturhuset sto ferdig bygget for snart 35 år siden.

Mange av dem kjenner hverandre svært godt etter hvert. Dem som har kommet til etter hvert sier de har funnet seg godt til rette.

– Jeg ble veldig godt tatt imot. Dette er en kjekk gjeng, og vi har det veldig gøy sammen, sier Leticia.

Hver mandag kveld er det øvelser for koret, som da disponerer kulturhusets lille konsertsal. Dirigent Ernst Th. Monsen har vært med siden starten og loser kammerkoret gjennom den ene etter den andre på kveldens repertoar.

10. og 11. juni inviterer kammerkoret til tre konserter i hovedsalen i kulturhuset. Konserten heter «Sound of Movie» og skal ta publikum på en reise gjennom kjente og kjære musikalske høydepunkt fra filmhistorien. Klassikeren Sound of Music er med, og koret fremfører flere av de kjente sangene; «Do-Re-Mi», «My Favourite Things» og flere andre.

På programmet står også filmmusikk fra James Bond og megahiten fra «Titanic»; «My Heart will go on». Christine Årrestad Sørbø, som for øvrig har både mor, far og bror i koret, er koreograf og ber koret danne en baug som på en båt. Helt i front er solist Bente Iversen. Etter et par forsøk begynner det å sitte skikkelig.

Kammerkoret skal ha med seg band for anledningen og går nå inn i en intens øvingsperiode frem mot konsertene.

– Vi håper å fylle salen og gleder oss veldig, sier Leticia Rocha Fleitas.