Gå til sidens hovedinnhold

Danskebåten fra Risavika er innstilt

Artikkelen er over 1 år gammel

Fjord Line innstiller seilinger på grunn av koronaviruset.

Fjord Line sier i en pressemelding at de vil bidra til å stoppe spredningen ved å kansellere alle seilinger mellom Bergen-Stavanger og Hirtshals, samt mellom Langesund og Hirtshals. Som en ekstraordinær trafikkforbindelse etablerer Fjord Line i stedet avganger mellom Kristiansand og Hirtshals. Forandringene beskrevet gjelder fra mandag 16. mars 2020 og i første omgang i 30 dager.

Fjord Line opplyser at det så langt ikke har blitt rapportert om koronasmitte blant passasjerer eller besetning.

Norske og danske myndigheter har innført vesentlige tiltak for å begrense smittespredningen. Derfor har selskapet besluttet å innstille trafikken på noen av linjene. Dette gjelder følgende linjer:

Bergen-Hirtshals: siste avgang søndag 15. mars kl. 13.30

Stavanger-Hirtshals: siste avgang mandag 16. mars kl. 08.30

Stavanger-Bergen-Stavanger: ingen avganger etter søndag 15. mars

Langesund-Hirtshals: siste avgang søndag 15. mars kl. 14.30

Sandefjord-Strømstad: ingen ettermiddagsavgang fra og med mandag 16. mars.

Ny ekstraordinær linje

Som en ekstraordinær trafikkforbindelse etablerer Fjord Line i stedet to daglige avganger i hver retning mellom Kristiansand og Hirtshals. Alle passasjerene som er booket inn på en av linjene som nå kanselleres kommer til å få tilbud om å reise på denne linjen i stedet, informerer Fjord Line.

– Jeg tror alle er forståelsesfulle til grepene vi tar for å begrense smitten av viruset. Jeg innser at dette kan oppfattes som inngripende i folks reise- og ferieplaner, men slik situasjonen er nå og etter råd fra nasjonale myndigheter, vurderer vi dette til å være det riktige å gjøre, sier Rickard Ternblom.

Kommentarer til denne saken