Her hjelper de både katter og hunder med å finne veien hjem

Anne Heliesen holder frem chipleseren som kan hjelpe med å finne ut hvem som eier katter og hunder som blir tatt med innom hotellet. Bak henne står et juletre hvor hvem som helst kan legge gaver til Dyrebeskyttelsen under.

Anne Heliesen holder frem chipleseren som kan hjelpe med å finne ut hvem som eier katter og hunder som blir tatt med innom hotellet. Bak henne står et juletre hvor hvem som helst kan legge gaver til Dyrebeskyttelsen under. Foto:

Visste du at Clarion Hotel Air har egen chip-leser?

DEL

DYREVELFERD: Mange hunde- og katteeiere har i dag chippet sine firbente venner, slik at det skal være enklere å få tak i eierne av dyrene ved behov. Særlig Dyrebeskyttelsen har vært forkjempere for at flere dyr skal få chip, og nå har organisasjonen inngått samarbeid med Clarion Hotel-kjeden i Rogaland.

I vårt område betyr det at du kan ta med deg bortkomne katter og hunder til Clarion Hotel Air og Clarion Hotel Energy, slik at eieren av dyrene kan kontaktes.

– Dette var Dyrebeskyttelsen sin idé. Det startet hos Energy, hvor de kom på at de ville kjøpe en chipleser. Jeg jobber på begge hotellene og tenkte at det hadde vært kjekt å hatt en slik her også, forklarer Kine Strand Jansen, web og marketing manager ved Clarion Hotel Air og Clarion Hotel Energy.

Slik ser altså en chipleser ut, ikke særlig større enn en mobiltelefon.

Slik ser altså en chipleser ut, ikke særlig større enn en mobiltelefon. Foto:

Heldigvis lite brukt

Strand Jansen sier til Solabladet at de har hatt leseren i ett år hittil, og foreløpig har den ligget ubrukt.

– Vi har ikke hatt noen situasjoner her, men det har vært en på Energy. Der fikk de inn en katt for en tid tilbake, forteller hun.

Hun håper naturligvis ikke at det blir et særlig behov for leseren.

– Jeg håper jo ikke at dyr stikker av, men jeg håper jo at leseren kan komme til nytte hvis noe slikt først skulle skje, sier hun og smiler.

Opplegg for de firbente

Chipleseren føyer seg inn i rekken over dyrevennlige tiltak som Clarion Hotel Air har hatt de siste årene.

Clarion Hotel Air har de siste fire årene arrangert dyrevennlig nyttårsfeiring for hunder, et arrangement de har kalt Happy dog. Hittil har 130 hunder blitt meldt på arrangementet. På noen rom har det blitt booket plass til så mange som syv hunder.

– Det blir forskjellige kurs, det blir nyttårsbuffet, gratis hundefotografering med profesjonell fotograf og det blir masse opplegg for både to- og firbente, forteller Anne Heliesen, en av de ansatte ved hotellet.

Hun synes det er kjekt å se at opplegget hittil har vært populært.

– Vi ser at mange har vært med fire år på rad. Det er jo veldig sosialt, sier hun.

Bak Heliesen står et juletre med noe utradisjonell pynt. Noen av pyntegjenstandene på treet er nemlig tyggebein for hunder.

– Jeg har ikke rukket å sette opp skilt, men treet er der for at folk kan legge gaver til Dyrebeskyttelsen under det. De kan være alt fra leker og godbiter til kaninfôr og annet som de trenger, forklarer Strand Jansen.Artikkeltags