– Min far døde i fjor, og han fikk diagnosen demens. Han jobbet med musikk, og musikken var det siste han hadde igjen, forteller Guro Jakobsen Stranden.

Hun og nabo Christin Ellingsen håper nå å dra i gang et demenskor.

– Ønsket henger jo sammen med NRK-serien «Demenskoret». Det var fantastisk å se hvilken glede dette ga, både til menneskene med demens og deres pårørende, sier Christin.

– Knallkjekt

I etterkant av serien har det dukket opp lignende kor flere steder. Guro og Christin mener dette er noe Sola også må få til. De ser for seg Tananger bo- og hjemmetjenester (Tabo), og har allerede startet prosjektet med å kontakte Sola frivilligsentral.

– Vi har hatt møte med frivilligsentralen og flere andre som kjenner og jobber med mennesker med demens. Dette har vi stor tro på at vi skal få til, sier Guro.

Det de behøver er frivillige og noen med musikalsk kompetanse til å spille piano, dirigere og lede et kor.

– Jeg håper disse finnes der ute og at vi kan få til et demenskor også i Sola, sier Guro.

Når vi får til dette blir det knallkjekt, legger Christin til.

– Vi trenger folk

Som «Demenskoret» viste er det mye forskning på effekten av musikk hos dem som har demens. Mange minner er forbundet med musikk, og det kan også dempe angst og depresjon.

– Demens rammer jo hele familien, og et kor gir et fellesskap og mye glede, sier de.

Nå håper de flere vil bli med på å realisere et kor. Her trengs det bare den stemmen en har, og litt tid.

– Hvis det er noen som vil være med, ta kontakt med Sola frivilligsentral som hjelper oss med å koordinere dette, oppfordrer Christin Ellingsen.