Sola FK - Fana: 33-32 (27-27 etter ordinær tid)

Søndag kveld møtte Sola HK Fana i det tredje møtet i sluttspillet. Lagene hadde hver sin seier før kveldens oppgjør, og vinneren går til semifinalen i sluttspillet.

De første minuttene ble noe famlende for hjemmelaget, og det var Fana som satte den første scoringen. Den første perioden fulgte lagene hverandre tett med et lite overtak for Fana.

Åsenhallen er nesten fullsatt denne solrike maikvelden, og blant dem er også flere Fana-supportere. Tjue minutter ut i første omgang sto det 11-12 på måltavla etter at Camilla Herrem har redusert overtaket etter scoring på straffe. Like etter sørger Kristina Sirum Novak for at lagene står med like mange mål.

Jevnspilt

Men Sola makter ikke å ta ledelsen før pause. Laget står godt i forsvar, men har så langt ikke klart å få god nok uttelling på angrepene sine. Det er mye som går i stolpen, eller til side for mål. Da dommeren blåser til pause står det 16-17 på tavlen.

Men Sola får en vanskelig oppgave også i andre omgang, selv om de holder godt følge med gjestene. Ved halvspilt andre omgang ligger gultrøyene under med ett mål. Det står om en semifinale mellom de to jevne lagene, og for Sola gjelder det å ikke la seg stresse de siste ti minuttene. Keeper Tonje Haug Lerstad gjør alt hun kan med å holde motstanderne unna med flere klasseredninger.

Med to minutter igjen reduserer Camilla Herrem det som er blitt et tomåls overtak til ett mål. Hun er en av dem som har vært sikker i avslutningene. Kristina Novak varter opp med litt av et skudd og sørger for 26-26 mens det koker på tribunen.

Ekstraomganger

Jubelen står i taket da Maja Magnussen justerer til 27-27 med to minutter igjen. Et halv minutt før slutt misser Fana på sitt forsøk, og Sola er så nær, så nær å avgjøre. Kampen ender med 27-27, og det blir ekstraomganger og to ganger fem minutter.

Det er selvsagt både en fysisk og mental anstrengelse der tempo allerede har vært høyt gjennom den ordinære kampen. Sola tar ledelsen i den første ekstraomgangen, men begge lag har mer å gi, og omgangen ender med 31-31.

Andre ekstraomgang starter best for Sola sin del som innebærer både en scoring og en redning av Haug Lerstad. Med tjue sekunder igjen gjør Live Rushfeldt Deila det klokeste hun kan gjøre; hun lar Camilla Herrem avgjøre, og verdens beste venstrekant svikter ikke. Sola vinner kampen 33-32. Sola møter Storhamar i semifinalen.