Gå til sidens hovedinnhold

- Burde være alkoholnekt på idrettsarrangement

Artikkelen er over 1 år gammel

KrF er glade for at det ikke blir alkoholservering på arrangement beregnet på barn og unge, men mener det beste ville vært med alkoholnekt også på idrett-tilstelninger.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

LESERBREV: «Alkoholpolitiske retningslinjer 2020-24» oppe til behandling i sist kommunestyremøte. KrF hadde flere gode forslag til endringer, og det ble vedtatt med stort flertall at skjenkebevilling ikke skal gis til arrangement beregnet på barn og unge.

Sola kommune er i vekst og utvikling. Vi forventer at Sola sentrum vil bli mer og mer attraktivt, både på dagtid og på kveldstid, med aktiviteter for ulike aldersgrupper og familier, og med flere nye restauranter og spisesteder. Det betyr også at vi må se på vår alkoholpolitikk med nytt blikk. Vi må ikke bare tenke ut fra hvordan ting ser ut i dag, men hvordan vi ønsker å ha det i framtiden i forhold til servering av alkohol og skjenketider.

Krf fikk gjennomslag på et viktig punkt i kommunestyret; «Skjenkebevilling skal ikke gis til arrangement beregnet på barn og unge». Forslaget ble vedtatt med et bredt politisk flertall fra Ap, SV, Venstre, MDG og representanter fra Høyre. Vårt forslag om at "skjenkebevilling ikke skal gis ved idrettsarrangement», fikk dessverre ikke flertall. Etter vår mening hører ikke idrett og alkoholservering sammen. Likevel betyr det mye at skjenkebevilling ikke kan gis ved arrangement beregnet på barn og unge.

Vi opplevde en viktig debatt i kommunestyret om de alkoholpolitiske retningslinjene, og Sola KrF mener at dette er en viktig sak å ha et fokus på. Alkoholpolitikk handler om å finne en god balanse som både respekterer individets frihet og viser solidaritet med sårbare grupper og ungdom.

Sola Kommune er en «AvogTil-kommune». Stavanger kommune følger i disse dager etter og inngår samarbeid med samme organisasjon. Medlemskapet i «AvOgTil» er en del av våre Alkoholpolitiske retningslinjer, og det er positivt at kommunene gjør seg bruk av deres kompetanse.

Kommentarer til denne saken