Gå til sidens hovedinnhold

Bronse i første sesong - nå venter thailandsk proffotball for Peerames fra Tananger

Artikkelen er over 1 år gammel

Den tidligere Havørn-spilleren har funnet seg godt til rette i Nakhon Ratchasima F.C.

FOTBALL: – I starten var jeg fast på laget, men etter første halvdel ble det litt tid på benken. Samtidig ble jeg en av de fire som fikk tilbud om å spille på a-laget, sier Peerames Junhok til Solabladet.

Han er hjemme på en liten ferietur etter en lang sesong i Thailand, som endte med bronse for U19-laget. Akkurat som bestilt for unggutten fra Tananger.

Selv noterte han for seg 19 scoringer i løpet av sesongen, i et lag som først og fremst er defensivt anlagt. Junhok har blitt benyttet både som spiss og kantspiller grunnet farten.

I Havørn var han en del av G18-laget i 2018, der han noterte for seg ni scoringer på 19 kamper.

Les også

Vil bli «big in Thailand»

Blir gjenkjent på gata

Og Tananger-gutten har etter hvert fått oppleve noe mange drømmer om. Han blir gjenkjent på gata, og skriver autografer og tar bilder sammen med fans.

– Det er ganske kult at signaturen min har fått en verdi, sier Junhok og smiler.

Nå gjenstår det seks kamper for sesongen for a-laget sin del, og så blir det oppkjøring. Den starter i desember, og kommer til å involvere mye løping i drepende varme.

Målet er selvsagt det å få oppleve å spille foran et fullsatt stadion. Det vil i så fall være rundt 20.000 tilskuere, mens snittet til Nakhon Ratchasima F.C er på rundt 12.000.

– Jeg tenker at det er mye press, men at jeg må bare stå på og trene, sier Junhok om sine sjanser kommende sesong.

Opplever et bra samhold

Det er ikke bare-bare å reise langt hjemmefra i ung alder. Junhok kom dit uten venner og nevnte vanskelighetene med å tilpasse seg da Solabladet snakket med ham forrige gang, men det har etter hvert endret seg til det bedre på den sosiale fronten.

– Det tok litt tid å komme seg til rette, men jeg har blitt god venn med lagkameratene og vi finner på mye sammen. Så det er veldig kjekt. Jeg opplever at det er et veldig bra samhold, sier 19-åringen.

I tillegg bor onkelen og faren til Junhok i byen. Han legger til at han ikke akkurat savner vestlandsværet, selv om det tidvis kan bli litt vel varmt i Thailand.

Kommentarer til denne saken