Gå til sidens hovedinnhold

Brannvesenet: – Hold dere inn og lukk vinduer Politiet: – Fare for kollaps av hele bygget

Artikkelen er over 1 år gammel

Brannen er fortsatt ikke slukket og det er farlig røyk i områdene rundt flyplassen- Politiet frykter hele parkeringshuset skal kollapse.

- Dette er farlig røyk blant annet på grunn av plaststoffer, drivstoff og batterier i bilene som brenner. De som berøres av røyken oppfordres til å holde seg innendørs og lukke vinduer og dører. Ventilasjon bør også stenges av i berørte området. Ved ubehag kontakt legevakten, sier Brannvesenet i en pressemelding.

Allerede i fire-fem-tiden meldte tanangerbuer om at de merket røyken fra flyplassen i Tananger. Rogaland brann og redning IKS (RBR) har sammen med Avinor 60 – 70 mannskaper på stedet, som driver utvendig slokking av parkeringshuset på Stavanger lufthavn Sola. All flytrafikk ved Stavanger lufthavn er stanset på grunn av den omfattende brannen rett ved terminalen. Det nærmeste hotellet er evakuert. Det brenner kraftig, og svart røyk velter ut av parkeringshuset. Også Sola kommune anbefaler folk å holde seg innebdørs og kontakte legevakten dersom de føler ubehag. Kommunen har opprettet krisestab.

Fare for kollaps av bygget

Det er fare for at parkeringshuset vil kollapse, og mannskapene driver nå kun med utvendig slokking

- Noe av konstruksjonen i parkeringshuset, hvor det brenner i flere biler, har gitt etter. Det er fare for kollaps, og røykdykkerne er derfor trukket ut av parkeringshuset, sier operasjonsleder Victor Fenne-Jensen i en pressemelding.

Brannen startet med en bilbrann i parkeringshuset i nærheten av Kiss & fly på Stavanger lufthavn, Sola kl 15.35. Brannen har spredd seg kraftig, og det brenner i flere plan i parkeringshuset.

- Parkeringshuset er tømt for folk, og vi har ikke fått melding om at det skal være personskader i forbindelse med brannen, sier Fenne-Jensen.

Scandic-hotellet like ved terminalbygget er også evakuert. Avinor har stanset all flytrafikk til og fra Sola. Gjestene blir evakuert til terminalbygget.

- Politiet ber om at folk ikke kjører til og fra flyplassen. Det er mye trafikk på stedet, sier operasjonslederen.

Brannvesenet melder om at de ikke har kontroll på brannen ennå.

- Flere busser er rekvirert av Avinor for transport av reisende og evakuerte fra terminalen på Sola. Disse vil bli fraktet til Atlantic Hotel for innlosjering og registrering, sier Fenne-Jensen-

Kommentarer til denne saken