Braathens-flyet som skal pryde plassen utenfor flymuseet kan ikke lande på grunn av Korona-viruset

Dette flyet var en gang en Braathens-maskin, men har siden vært eid av Everts Air Cargo i Alaska.

Dette flyet var en gang en Braathens-maskin, men har siden vært eid av Everts Air Cargo i Alaska. Foto:

Først var det skogbrann som forsinket utstillingsflyet. Nå er det Korona-viruset som setter en midlertidig stopp for ferden til DC-6en.

DEL

Den gamle Braathens-arbeidshesten DC-G Cloudmaster skulle etter planen lande på Sola 28. mars. Deretter skulle den få sin siste ferd bort til Flyhistorisk museum der den skal parkeres.

Men Korona-viruset setter nå en midlertidig stopper for ferden. De amerikanske pilotene som skal frakte flyet til Sola vil sannsynligvis ikke kunne komme seg tilbake til USA på grunn av restriksjoner grunnet Covid-19 viruset. Dermed er ferden satt på vent.

- Dette setter jo en stopper for å kunne få DC-6en hit nå i mars. Vi vet ikke hvor lenge det blir utsatt, sier Helge Nyhus, en av ildsjelene bak prosjektet om å få maskinen hjem til Sola.

En gammel arbeidshest fra Braathens sin glanstid

Landingen på Sola blir den eneste sjansen til å se den tidligere Braathens-maskinen i luften. Når den først har satt hjulene på rullebanen på Sola, blir det aldri mer luft under vingene for flyet som tidligere gikk under registreringen LN-SUB - selv om enkelte har tatt til orde for å holde det flyvedyktig.

Senere i vår vil flyet bli trukket over Nordsjøvegen, og bort til Flyhistorisk Museum Sola hvor flyet vil få sitt siste, permanente stopp.

Flyet var i Braathens flåte i mange år, men ble utfaset i 1971. Da forlot det Norge, men skal nå komme hjem. Når det kommer til Sola og Sømmevågen skal det igjen kles i Braathens sine farger.

Artikkeltags