Gå til sidens hovedinnhold

Bokassa ute med ny singel - og på veien med Metallica

Artikkelen er over 2 år gammel

«Captain Cold One» ble sluppet før helgen. Om under en måned kommer bandets neste album.

MUSIKK: Det er etterhvert blitt et lettere assortert utvalg karakterer i musikken til bandet. Det illustreres i måten frontfigur og Tananger-mann Jørn Kaarstad omtaler sangen på.

- Captain Cold One er en annen karakter i Bokassas fortsatt voksende karakterunivers. Captain Cold One følger i fotsporene til Hellbilly Handfisheren, Crocsodile Dundee, og den mytiske udødelige rompiraten. Kapteinen er en mann som lever for helgen, og for Captain Cold One er hver dag helg! Han er vennen med djevelen på skulderen, han er den elskede anti-helten, personen stemt frem som den minst sannsynlige til å oppnå suksess på russeballet, og han er en mann som lever som om det er fredag selv om det bare er mandag, forklarer Kaarstad.

Bokassa er blitt kjent for sin selvdefinerte stonerpunk, en salig blanding av stoner rock, punk og hardcore. Det fanget oppmerksomheten til danske Lars Ulrich, som skamroste dem på sitt amerikanske radioshow. Der titulerte han dem som sitt nye favorittband.

Ulrich er for flere noe bedre kjent som trommeslager i legendariske Metallica.

Det ble ikke bare ros på radioshow. Det er rett nok et opphold akkurat nå, men om bare få dager braker det løs igjen. Bokassa er med som oppvarmingsband på Metallicas stadionturné, som også vil bringe dem innom Norge.

13. juli vil bandet spille på det som virkelig er deres hjemmebane. Da er det konsert i Trondheim, nærmere bestemt på Granåsen. Bandet er til vanlig basert i Trondheim. Det er også der de spilte inn sitt nyeste album.

Singelen «Captain Cold One» er den første fra deres kommende album, som slippes den 21. juni. Albumet «Crimson Riders». Også der har det vært befatning med legender. Albumet ble mastret er gjort av legendariske Brian «Big Bass» Gardener, som blant annet har jobbet med Bad Religion og Creedence Clearwater Revival.

Kommentarer til denne saken