Gå til sidens hovedinnhold

Begrenset adgang til sykehjemmene - ring for å avtale tid

Kommuneoverlegen har besluttet å begrense besøk til sykehjemmene inntil videre.

Det er nå begrenset adgang til sykehjemmene i Sola. Det betyr at en må ringe avdelingen for å avtale tid.

Følgende regler gjelder:

Du må ikke ha symptomer på sykdom når du kommer på besøk.

Pårørende som har vært på utenlandsreise de siste 10 dagene, kan ikke komme på besøk. Dette gjelder også hvis pårørende har oppholdt seg steder hvor de tror de kan være utsatt for smitte.

Pårørende skal avtale tidspunkt for besøk med avdelingen på forhånd, og må vente ved inngangen på at personalet følger pasienten dit.

For å lette arbeidet med eventuell smittesporing, hvis smitte skulle komme inn i sykehjemmet, må det dokumenteres i pasientens journal hvem som har vært på besøk.

Besøkende må vaske/sprite hendene før og etter besøket. Sykehjemmet legger til rette for at håndsprit er tilgjengelig.

Her som ellers i samfunnet må alle tilstrebe å holde minst 1 meters avstand til ansatte og til pasienten.

Pårørende bes begrense besøkene til færrest mulig. Alle sykehjem og aldershjem har nettbrett for at pasienter kan ha videokontakt med sine pårørende.

Kommunalsjef levekår, Oddny Hovtun Bjorland, forteller at infoskjermene i sykehjemmene er foreløpig for de ansatte, etter som Korona-situasjonen gjorde at det i vår kom nye og hyppige oppdateringer fra sentrale myndigheter.

- De er ikke for pårørende ennå, men det vil være mulig å koble seg på på infoskjermen på Tabo og på det nye sykehjemmet, sier hun.

Besøkstidene på sykehjemmene ble tatt opp av FNB-politiker Marion Eie under møtet i utvalg for levekår onsdag kveld. Hun ba om mer informasjon ut til pårørende. Kommunalsjefen erkjenner at kommunen ikke har informert godt nok.

Kommentarer til denne saken