Barnehagedekningen i Tananger: - De er blitt lurt

NÆRBARNEHAGE: Miljøpartiet de Grønne i Sola ønsker å jobbe for at prinsippet om nærbarnehage skal bli en realitet i Sola kommune

NÆRBARNEHAGE: Miljøpartiet de Grønne i Sola ønsker å jobbe for at prinsippet om nærbarnehage skal bli en realitet i Sola kommune Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Tananger vokser. Antall barnehageplasser står på stedet hvil.

DEL

LeserbrevDet bygges boligområder på både Jåsund, Myklebust og Snøde, noe som fører med seg nye tilflyttere. Der kan de lese i prospektene at området har nærhet til barnehage, noe mange småbarnsfamilier er opptatt av. Skuffelsen slår dem når de så oppdager at barna deres ikke er garantert plass i nærområdet likevel.

De er blitt lurt. Tananger har totalt 406 barnehageplasser, men det er 523 barn i dette området som i år vil ha behov for barnehageplass. Det vil si en underkapasitet på 117 plasser.

Dette tallet er forventet å stige ytterligere i løpet av de neste ti årene. Av disse 117 er det tjue som ufrivillig har blitt tildelt plass på Sømme som opprinnelig hadde søkt om barnehageplass i Tananger. Resten har søkt på barnehager i andre deler av kommunen eller i nabokommunene.

Både Sola nord og Tananger har sprengt kapasitet, Tananger betydelig verst av de to. Sola sentrum derimot vil i år ha 349 ledige plasser. Disse resterende plassene står til disposisjon for å dekke underkapasiteten i Tananger og Sola nord.

Med så mye ledig i sentrum er det forunderlig hvorfor ikke noen av disse plassene distribueres til avdelinger og barnehager i Tananger og Sola nord. Er løsningen i prinsippet så enkel?

Når man har prognosene å gå etter og man vet at kampen om å få en barnehageplass i Tananger blir tøffere for hvert år, unner vi ikke innbyggerne i det minste å gjøre et forsøk på å skaffe av veie flere barnehageplasser i akkurat dette området?

Vi i Miljøpartiet de Grønne i Sola ønsker å jobbe for at prinsippet om nærbarnehage skal bli en realitet i Sola kommune. Ingen småbarnsfamilier skal føle seg tvunget til å takke ja til barnehageplasser utenfor sitt nærområde.

Artikkeltags