Gå til sidens hovedinnhold

Barn og mobilbruk: Disse appene bør du kjenne til

Artikkelen er over 2 år gammel

Denne uken har politiet gått ut med informasjon om hvilke apper barn og unge bruker seg imellom, og i hvilke apper voksne med ulovlige interesser kommer i kontakt med barna.

De fleste voksne har hørt om apper som Facebook, Messenger, Snapchat og Instagram. Men ifølge politiet benytter barn og unge også apper vi hører lite om, men som like fullt er apper foreldre bør vite om.

Mandag gikk politiet ut med informasjon på egen Facebook-side om hvilke apper foreldre bør ha kjennskap til. Oppdager du at barna bruker apper som Omegle, Houseparty, Kik, OmeTV, Talk to Strangers, TikTok eller Chat Avenue bør du være litt på vakt.

– Politiet har i flere saker sett at dette er applikasjoner og nettsted hvor barn blir forsøkt overtalt til å vise kroppen eller utføre seksuelle handlinger, skriver politiet i innlegget.

Overtaler barna til å bytte plattform

Politiet opplyser videre at voksne opererer gjerne med flere profiler, og at de i mange tilfeller utgir seg for å være barn selv. Hensikten til disse er ofte å få barnet til å kle av seg foran kamera, sende nakenbilder eller avtale fysiske møter.

– Dette gjelder både plattformene som alle bruker og de mange andre applikasjonene som gir muligheter for toveiskommunikasjon. Det finnes flere eksempler på at kontaktetablering opprettes i én applikasjon og flyttes over i en annen etter ønske fra den voksne, informerer politiet.

Politiet oppfordrer samtidig til å sende dem en melding til Facebook-siden Politiets nettpatrulje - Sør-Vest dersom det skulle være noen spørsmål rundt barn og nettvett.

Kommentarer til denne saken