Det er fire og et halvt år siden Yngve Sørland tok over etter Therese Haver som banksjef i SR-Bank Sola. Han er autorisert finansrådgiver, har 15 års erfaring innen bank og finans, og har gått gradene i banksystemet. Sørland var med på etableringen av Sparebanken Vest sitt kontor i Sola. Fredag hadde han sin siste dag på jobb i bankbygget i Solakrossen.

– Det er vemodig, og jeg kjenner på det i dag. Det er utrolig kjekke folk jeg har fått jobbe med, og vi blir jo litt som en familie når vi er så sammen så mye, sier han.

Om kort tid skal han inn i ny jobb, fremdeles i Sparebank 1 SR-Bank. Kontoret hans blir i finansparken i Bjergsted og her skal han forme en helt ny jobb.

– Jeg skal jobbe mer med samhandling og strategier, mye inn mot bedrifter. Det blir annerledes enn den jobben jeg har hatt nå, så det blir veldig spennende, sier han.

Vekst og utvidelser

Det er også store endringer på gang for SR-banken i Sola. Den slås nå sammen med filialen på Randaberg, og de to kontorene får én banksjef, Geir Saupstad.

– Det betyr ikke at noe legges ned og at tilbud forsvinner. Det er kun en sammenslåing med kontor begge steder som i dag, forsikrer Yngve Sørland.

I bankbygget skal det også gjøres i stand til å huse flere fra Sparebank 1-konsernet. Dagens 18 ansatte skal bli 40–45 når avdeling for regnskap og landbruk flytter inn.

– Det blir et spennende miljø her på Sola, mener Yngve Sørland.