Sola kommune vil ha mest mulig liv og aktivitet også i Sola sentrum. Den nye aktivtivitetsparken i Rådhusparken, den grønne lungen bak rådhuset, har mange hatt meninger om, både når det gjelder utforming og plassering. Kommunen har gått mange runder for å kartlegge hva, hvor og hvordan, skriver Sola kommune i en pressemelding.

I tillegg har det vært dialog med næringslivet via FLYT Sola. Denne parken har skapt engasjement hos de fleste, og butikkene i sentrum har vært veldig klar for en park som kan engasjere og invitere til opphold i sentrum.

Prosjektet har hatt en ramme på 5,5 millioner kroner og i september i fjor ba kommunen både store og små innbyggere om å slippe fantasien løs og komme med ønsker til hvordan en aktivitetspark her skulle se ut, og hva den skulle inneholde. Forslagene som toppet listen var klatrestativ, sitteområde, treningspark, sklie, vannlek og trampoliner. Det har det blitt.

– Det var viktig at det skulle være rom for alle, både for alder og funksjon. Parken er lagd for å være tilgjengelig for alle, og har elementer som kan brukes også ved funksjonsnedsettelser. Det er også valgt farger, som til tross for å være duse, skal være gode å skille fra hverandre for personer med synsnedsettelser. For Sola kommune har det vært viktig å lage en park som passer inn i sentrumsbildet, og spesielt som passer inn til å være i en rådhuspark og grønn lunge, skriver kommunen i meldingen.

Stram tidsplan og værforholdene de siste dagene har gjort at klatretårnene i den ene delen av parken dessverre ikke ble helt klare og godkjente til bruk til Sola Smaksfest, men både treningsparken, leke- og sitteområdet og trampolinene er nå klare til bruk og kjekk aktivitet.

– Tidlig neste uke skal også klatretårn-delen og rutsjebanen være klar til utforskning og bruk, sier seksjonsleder Lasse Fuglestad i Sola kommune.