Sola Challenge ble opprettet som et alternativt sentrumsarrangement i 2020. Mens det ene arrangementet etter det andre måtte avlyses, eller utsettes, var Flyt Sola AS sitt rebusløp med bil en måte å samle mange folk til et arrangement der alle smittevernregler enkelt kunne overholdes. Konkurransen skjer nemlig ved at familiene kjører fra post til post. Den første Sola Challenge ble arrangert i september i fjor. I april ble konkurransen avholdt, og da med dobbelt så mange deltakere.

Nå blir det en julevariant av den populære familieaktiviteten. Det skjer 11. desember. Postene spres på Sola sentrum og Tananger sentrum, og konseptet er som før: Her er det om og gjøre å svare på noen oppgaver og å løse fotooppgavene på den mest kreative og mest gøyale måten. Underveis er det også mulighet for å spe på poengsummen ved å løse bonusoppgaver.

Hele rebusløpet skjer gjennom en app som man laster ned. Denne forteller hvor en skal kjøre, og når en kommer frem, får man vite hva oppgaven er.

– Alt du trenger er en bil og mobiltelefon. Løpet passer for alle i alle aldre og størrelsen på laget bestemmer du selv, sier daglig leder i Flyt AS.