Gå til sidens hovedinnhold

Amanda (13) kvalifiserte seg til finalen som den yngste av NM-deltakerne

Artikkelen er over 1 år gammel

Sist helg svømte Sola-jenta Amanda Malde Carlsen i NM.

Svømming: Norgesmesterskapet 2019 ble holdt den 14. - 17. november. Det var juniorene (13-17 år) og seniorene (18+ år) som deltok. For å kunne delta på NM må du svømme på en viss tid. Det settes store krav til utøverne, og kvalifiseringen er ikke lett. En av de som klarte å kvalifisere seg var Amanda Malde Carlsen fra Sola og Sola svømmeklubb.

Kun 13 år, og som den yngste i klassen, klarte Amanda å kvalifisere seg i totalt fire øvelser. I flere av øvelsene utmerket hun seg sterkt. På 100 meter butterfly kom hun på 8. plass av alle i juniorklassen, med tiden 1.04,40. På 50 meter butterfly ble det omsvøm for Sola-jenta. Amanda og en eldre jente hadde svømt på samme tid, og de måtte dermed svømme om igjen. Det ble kamp om hvem som skulle få siste plass til B-finalen.

Amanda vant, og kom dermed til finalen. Totalt kom hun på 5. plass. På 50 meter fri satte hun ny personlig rekord. Den siste øvelsen var tung, men hun klarte å komme på 1.01,47 på 100 meter fri. Amanda gjorde en super jobb under NM. De eldre utøverne fikk en hard konkurranse av det unge talentet, og flere ganger måtte de se seg slått av henne.

Kommentarer til denne saken