– Over 17.000 retter ble solgt lørdag, jubler daglig leder i Flyt Sola AS, Anne Grethe Vasbø.

Etter som Sola smaksfest er et utendørs arrangement uten påmelding er det selvsagt umulig å si eksakt hvor mange som besøkte Solakrossen lørdag. Men basert på solgte mathefter med bonger og rettene som fløy ut av bodene, snakker vi tusenvis av mennesker i løpet av dagen.

Arrangøren Flyt Sola AS er kjempefornøyd med dagen.

– Det er så kjekt å høre positive tilbakemeldinger og å se hvordan folk koser seg, sier Vasbø.

Større enn noen gang

Spesialrådgiver Ingrid Iversen i Sola kommune har vært med på arrangørsiden helt siden starten i 2016. Hun kan fortelle at i år ble det satt rekord.

– I fjor ble det solgt litt over 14.000 retter, og gangen før cirka 15.000 retter. Så dette er det største noen gang, sier hun.

Det var også hele 24 mataktører som brakte mange ulike matretter til torgs; både bakst, pizza, sushi, og retter med kjøtt, fisk og vegetar. I løpet av dagen begynte flere av serveringsstedene å gå tomme for mat. Noen av dem løste det med å gjøre litt om på retten etter hvert som råvarene føk ut. Flere av bakeriene hentet varer fra utsalgssteder andre plasser.

Matbongene kunne også brukes hos bøndene på torget. De aller fleste lot til å finne fram til bondens smaksfest på torget utenfor Coop Mega i løpet av lørdagen. Her hadde flere bønder i Sola det travelt med å selge varer til folk; neper, poteter, gresskar, reddiker, gulrøtter og mye annet.

Bøndene donerte bort pengene

Fire av bøndene; Norsk Agurk, Vårsol Gartneri, Sørnes potet- og grønnsakpakkeri og Gulrotgården valgte å gi sine inntekter til veldedighet.

– Vi er fire som er gått sammen og bestemt at vi vil gi det vi fikk inn til Barnekreftforeningen. Jeg håper det blir en del penger, fordi de gjør en viktig jobb, sa Leiv Arild Lie fra Sørnes potet- og grønnsakpakkeri lørdag.

På dette tidspunktet visste ingen hvor mye bøndene på torget hadde fått inn. Det ble klart da bongene ble talt opp mandag formiddag.

– Det ble 17.600 kroner. Det skal vi nå ta med til Barnekreftforeningen. Det er virkelig rørende at bøndene våre velger å gi bort inntektene sine, sier Ingrid Iversen.

Bildeserie

Alle generasjoner samler seg for å smake på Sola - ser du noen du kjenner?