Gå til sidens hovedinnhold

Airport-hotellet samler inn julegaver til stiftelsen sykehusbarn

Artikkelen er over 1 år gammel

Vil du gjøre juletida litt lysere for barn i en vanskelig situasjon? Da kan du kjøpe en julegave og levere den til Quality Airport Hotel.

– Hvert år må mange barn og unge feire jul på sykehus, enten på grunn av sin egen alvorlige sykdom eller fordi de er søsken eller pårørende til andre innlagte pasienter. Ved å støtte Julegaveaksjonen for Stiftelsen Sykehusbarn er vi/ du med å glede et barn som må feire jul ved Stavanger Universitetssjukehus, sier Siri Fuskeland Hafsteen, daglig leder, Stiftelsen Sykehusbarn.

For 7 år på rad samarbeider Quality Airport Hotel Stavanger med Stiftelsen Sykehusbarn og samler inn julegaver gjennom hele desember. Dette har vært en tradisjon i kjeden Nordic Choice Hotels siden 2012. Hvert år samlet hotellene inn julegaver til barn og voksne som er i en vanskelig livssituasjon gjennom initiativet “Ensomt juletre søker julegaver”.

Kjekkere å gi enn å få

Det betyr at du i desember kan legge gaver under juletrær hos samtlige hotell i Norden, som så gir gavene videre til en lokal organisasjon eller forening, som bidrar til å gjøre en forskjell under julehøytiden for barn i lokalmiljøet som er i en vanskelig livssituasjon. Hotell-kjeden forteller at engasjementet og givergleden har vært stor i alle år initiativet har pågått og til sammen har det blitt samlet inn 360.000 julegaver. I fjor samlet Quality Airport Hotel Stavanger inn 89 gaver.

– Julestemningen kommer først til Quality Airport Hotel Stavanger når juletreet i lobbyen sakte, men sikkert fylles opp av gaver fra barn og voksne i lokalmiljøet, som skal gis videre til noen det betyr ekstra mye for. Jobben Stiftelsen Sykehusbarn gjør for mennesker i en vanskelig livssituasjon på Stavanger Universitetssykehus er utrolig viktig og vi er glade for å kunne bidra inn i deres arbeid. I jula skal vi tenke på hverandre og det er kanskje en klisjé, men for mange er det ofte en større glede å gi enn å få, sier hotelldirektør Lars Roalkvam.

Lever gavene før 18. desember

Slik kan du bidra:

1. Kjøp en gave og pakk den inn. Tenk på at gaven kan være noe et barn eller ungdom 0–18 år vil ha og ønsker seg, ikke bare noe du tror barnet behøver. Gavene må være nye grunnet hygiene og smittefare for sårbare pasienter på sykehuset.

2. Pakk inn gaven og skriv en lapp på med informasjon som beskriver hvilken alder eller hvilke interesse gaven kan passe til. For eksempel; God jul til deg som er gutt/ jente 3–5 år gammel og liker å leke utendørs. Julehilsen fra Pia.

3. Lever julegaven på Quality Airport Hotel Stavanger mellom 19. november og 18. desember 2019.

Kommentarer til denne saken