31 lærlinger mangler plass i Sola kommune

31 gjenstående søkere står uten læreplass i Sola.

31 gjenstående søkere står uten læreplass i Sola. Foto:

Koronasituasjonen påvirker antallet læreplasser.

DEL

- Vi er alltid bekymret for antallet læreplasser på denne tiden av året, når mange fremdeles står uten læreplass. Samtidig er vi et fylke som opplever lavkonjunkturer og svingninger i dette, og vi har vært i denne type situasjon også tidligere år. Målet hvert år, er å skaffe plass til alle. Det er med målrettet jobbing vi har klart å bli lærefylke nummer en, og det arbeidet blir ekstra viktig framover, sier fylkesordfører Marianne Chesak.

Totalt for Rogaland er det 506 søkere til læreplass høsten 2020. I Sola kommune er det 31 som mangler plass.

På samme tid i fjor var det 103 flere som hadde fått læreplass i Rogaland. Det er fremdeles over 60 søkere som mangler læreplass i Sandnes, mens det er 134 som mangler i Stavanger.

Covid-19 er sannsynligvis hovedårsaken til tallene, ettersom det lå an til å bli et godt år for antall læreplasser i fylket ved starten av året.

– Sammen med leder av y-nemnda, Tom Kalsås, har jeg hatt god dialog med ordførere i hele fylket om å skaffe flere læreplasser. Nå ser vi at det er bevegelse i en del yrker, men vi kommer til å jobbe tett med bedrifter og partene i arbeidslivet for å se på muligheter for å øke antallet. Min erfaring tilsier at det hvert år finnes muligheter for å øke antallet læreplasser. Denne sommeren har mange flere nordmenn feriert med bilen sin. Det betyr mer slitasje på bilparken og mer arbeid til verkstedene, så også har kan vi se bevegelse i tallene, sier Chesak

Artikkeltags